CUM ALEGI PARDOSEALA PENTRU SPAȚIILE UMEDE

CUM ALEGI PARDOSEALA PENTRU SPAȚIILE UMEDE

CUM ALEGI PARDOSEALA PENTRU SPAȚIILE UMEDE

Alegerea tipului de pardoseală este o decizie importantă, mai ales pentru spațiile care au cerințe speciale. Nu doar că există nenumărate stiluri și tipuri de suprafețe disponibile. Dar trebuie să știi care dintre ele se potrivesc nevoilor tale. În cazul spațiilor umede, așa cum sunt baia, bucătăria, dușul, centrele de SPA, saună, trebuie să te asiguri că pardoseala respectă câteva criterii esențiale, pe care le prezentăm în rândurile următoare.

VERIFICĂ REZISTENȚA LA UMEZEALĂ – ALEGE O PARDOSEALĂ IMPERMEABILĂ

CUM ALEGI PARDOSEALA PENTRU SPAȚIILE UMEDE

Știm că atât în baie, cât și în bucătărie sau în alte spații umede similare, se formează aburi, condens, stropi de apă, pete, așa că o pardoseală rezistentă la umezeală este mai mult decât necesară. În aceste condiții, avem la dispoziție mai multe opțiuni. Multe persoane se vor gândi probabil la gresie, însă, în comparație cu alte soluții, aceasta oferă destul de puține avantaje: prezintă un risc sporit de alunecare și accidente, nu este antiderapantă, este rece, nu conferă prea mult confort, se montează și se demontează foarte greu. În schimb, se pot alege pardoselile din covor PVC, cum sunt:

  • Pardoselile din covor PVC omogen;
  • Pardoselile din covor PVC eterogen;
  • Pardoselile LVT;
  • Covoarele PVC rezidențiale.

Fiind un material impermeabil, care îndeplinește cele mai exigente cerințe de igienă, covorul PVC este ideal pentru spațiile umede. În plus, pardoseala din covor PVC este extrem de confortabilă, plăcută la pășire, are proprietăți acustice excelente, o aderență bună și îți oferă posibilitatea să continui finisajul chiar și pe perete.

Pe lângă aceste soluții, există și sistemele special concepute pentru spațiile umede, cum este sistemul Wetroom de la Tarkett, special conceput pentru duș sau baie. Concret, este vorba despre o soluție integrată de pardoseli, tapet și accesorii, inclusiv sifoane de pardoseală, brâuri din PVC, toate 100% impermeabile. Sistemul Wetroom cuprinde opt colecții, disponibile în nenumărate culori și modele, care oferă decoruri potrivite pentru o varietate de spații, de la locuințe până la centre medicale, cămine pentru vârstnici, școli, centre sportive

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *